Vi använder kakor (cookies) och spårteknik för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats!

Helglasräcken

Skräddarsytt helglasräcke – direkt till ditt projekt

Vertigo glasräckeFoto: Vertigo Helglasräcke

Vertigo Horisont helglasräcke

Med Vertigo Horisont helglasräcke behöver du inte kompromissa! Med minimal påverkan på utsikten får du ett räcke som på ett säkert sätt skyddar familj och vänner och samtidigt fungerar som vindskydd. Det ger huset ett stilrent och exklusivt intryck samtidigt som det passar väl in i dagens arkitektur.

Vertigo Horisont helglasräcke finns i två varianter, en toppmonterad profil som monteras ovanpå golvet eller en sidomonterad som monteras från sidan i reglar eller bjälklag och därmed blir så gott som osynligt från insidan. Som vid allt montage behövs ett stabilt underlag att skruva i.

PDF   VERTIGO HORISONT HELGLASRÄCKE

PDF   VERTIGO HORISONT MÄTANVISNINGAR

PDF   VERTIGO HORISONT MONTERINGSANVISNINGAROffert på komplett måttanpassat glasräcke

Det finns en hel del saker att tänka på vid val av glasräcke, inte minst vad gäller säkerhet. Därför vill vi ha så mycket information som möjligt kring ditt projekt innan vi tar fram förslag till lösning. Då kan vi se till att du får den mest prisvärda lösningen som samtidigt uppfyller Boverkets Byggregler (BBR).

Läs mer om alternativen här >>
Läs mer om alternativen här >>
Läs mer om alternativen här >>
Läs mer om alternativen här >>
Läs mer om alternativen här >>
Läs mer om alternativen här >>

  1. Räckestyp? 

  Glasräcke med aluminiumstolpar har blivit ett populärt alternativ till räcken med stolpar i rostfritt stål, framförallt därför att aluminiumräcken brukar bli lite billigare. Det finns dock några fördelar med rosfria stolpar som kan vara bra att känna till. Framförallt är stolpar i rosfritt stål är starkare och står bättre emot väder och vind. Förutom att glasräcket blir säkrare kräver det minimalt med underhåll. I rätt miljö är även stolpar i aluminium av bra kvalitet är i det närmaste underhållsfria men det finns en risk för missfärgningar. Stolpfria räcken ger ett exklusivt och stilrent intryck samtidigt som det maximerar utsikten. Det brukar också bli det dyraste alternativet eftersom det behöver vara i tjockare glas för att konstruktionen ska hålla, speciellt om det är fallhöjd.

  Tillbaka till formuläret >>

  Rostfria stolparFoto: Vertigo Rostfritt glasräckesystem


  2. Inom- eller utomhus
  Om glasräcket ska vara inom- eller utomhus påverkar valet av stål i rostfria stolpar. Inomhus brukar det räcka med borstad/polerad 304, utomhus bör det vara borstad/polerad 316. Om räcket ska monteras i vindutsatta miljöer bör även glaset anpassas därefter.

  Tillbaka till formuläret >>


  3. Fallhöjd
  I alla räckesapplikationer skall det bara sitta personsäkert glas (lamell, härdat eller härdad lamell) oavsett fallhöjd. Är fallhöjden under två meter finns inget krav på att det skall vara ett utfallsskydd utan även härdat är tillåtet.

  Är fallhöjden över två meter skall det vara laminerat och klara den så kallade 2(B)2-klassningen för att det skall kunna användas som utfallsskydd. Det viktiga här är att reglerna säger att "Glas och dess infästning" skall klara 2(B)2, det räcker alltså inte att glaset klarar klassningen.

  Tillbaka till formuläret >>


  4. Montering
  Sidomonterade stolpar brukar passa bäst på balkonger och terrasser med lite höjd samt i trappor. Finns det bra möjligheter att fästa stolparna blir det också den starkaste lösningen. Toppmonterade stolpar passar i allmänhet bäst när glasräcket ska monteras på öppna ytor eller när möjlighet till sidomontering saknas. Tänk på att även ett toppmonterat räcke bör fästas i underliggande reglar för bästa styrka.

  Tillbaka till formuläret >>

  Rostfria stolparFoto: Vertigo Rostfritt glasräckesystem


  5. Form- och finish
  Valet av fyrkantiga eller runda stolpar och finish är framförallt en smaksak. Polerade stolpar är i allmänhet lättare att rengöra och motståndskraftigare mot ytrost. Polerade stolpar rekommenderas alltid i havsnära (i alla fall på västkusten) eller klor-utsatta miljöer. 

  Tillbaka till formuläret >>


  6. Överliggare
  Valet av överliggare/handledare är också en smaksak, även det också ger lite extra stadga till glasräcket. Finns det behov av en handledare, till exempel i en trappa, bör det naturligtvis finnas en handledare.

  Tillbaka till formuläret >>


  7. Ritning
  Försök få med så mycket information som möjligt...


  Saint-Gobain Emmaboda Glas AB
  Maba Maskin Nordic AB
  Glasfiber & Plastprodukter AB
  Pilkington
  FOTOKAKEL
  TapetRummet