Vi använder kakor (cookies) och spårteknik för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats!

Kampanj Härdad glaspanel i valfri kulör Visa större

HÄRDAD GLASPANEL I VALFRI KULÖR

6mm härdat extraklart (järnfattigt) glas lackat med stark UV-beständig tvåkomponentslack i valfri färgkulör. Glaspanelen passar utmärkt som stänkskydd i kök istället för kakel, där det ger en modern och underhållsfri yta som är lätt att rengöra. Matcha kulören till skåpluckorna eller andra inredningsdetaljer.

Användningsområden för HÄRDAD GLASPANEL I VALFRI KULÖR:
Köksglas Stänkskyddsglas Inredningsglas Glaspanel Populära

Mer detaljer

Skräddarsy HÄRDAD GLASPANEL I VALFRI KULÖR


VÄNLIGEN VÄNTA


SKISS LADDAS...

 

Mer information

Den lackade glaspanelen tillverkas i härdat säkerhetsglas vilket är 4-5 gånger starkare än vanligt floatglas och klarar temperaturväxlingar upp till 300 grader. Observera att ett härdat glas inte kan skäras eller borras, även kantbearbetning och slipning bör undvikas. Glaspanelen kan dock levereras med hål, urtag eller annan bearbetning helt efter önskemål. Kontakta kundservice för offert.

Tänk på att glasets egenskaper i kombination med aktuella ljusförhållanden påverkar hur kulören uppfattas när den är monterad.

Färgprov på glas kan beställas till en kostnad av 300:-/kulör ink frakt.

 

Mätning
 • Mät alltid höjd och bredd på flera ställen och utgå från det minsta måttet.
 • Gör ett avdrag på 3-5mm per sida. Det är bättre att göra för mycket avdrag än för litet. Marginalen kan alltid fyllas ut med silikon.
 • Om två glas ska mötas i ett hörn, tänk på att göra avdrag på det glas som hamnar "utanför" (9-11mm).
 • Mät avstånd till hål och urtag från närmaste kant. För hål bör avståndet anges till centrum av hål samt kompletteras med håldiameter.


Monteringsalternativ

 • Silikon i överkant
  Om glaspanelen kan vila mot bänkskiva räcker det ofta med en sträng silikon i överkant och på sidor för att glaset ska sitta på plats. För att lacken på baksidan inte ska ta skada är det viktigt att ett neutralhärdande silikon (utan lösningsmedel, ättika etc) används. För långa paneler och/eller buktande väggar bör andra monteringsalternativ övervägas.

 • Punktfästen/Rosettskruv
  Glaspanelen levereras med färdiga hål och fästes med Punktfästen/Rosettskruv. Med detta alternativ sitter panelen stadigast och kan relativt lätt monteras ned vid behov. En sträng silikon bör dock alltid läggas i nederkant för att undvika att vätska tränger in mellan glaspanel och bänkskiva.

 • Spegelskena
  En så kallad spegelskena skruvas fast i väg och förs sedan ner över glaspanelen för att hålla den på plats. Mycket viktigt att skruvhuvuden ej sticker upp och skrapar baksidan på glaspanelen. Med detta alternativ kan panelen relativt lätt monteras ned vid behov. En sträng silikon bör dock alltid läggas i nederkant för att undvika att vätska tränger in mellan glaspanel och bänkskiva.

 • Limning
  Glaspanelen kan limmas direkt på baksidan mot vägg, men för att garantier ska gälla är det mycket viktigt att endast föreskriven silikon används vid montering. För att minimera risken att lacken tar skada bör andra monteringsalternativ övervägas.


2 840,50 kr

-5%

2 990,00 kr inkl.


Glaspris:  kr ( m2)

 Begär offert?

<img src="https://www.glasgiganten.se/img/cms/Kantslipningar.jpg" alt="Kantslipningar" width="281" height="750" />

Datablad

Vikt (kg/m2)7,5 (3 mm), 10 (4 mm), 12,5 (5 mm), 15 (6 mm), 20 (8 mm), 25 (10 mm), 30 (12 mm)

Tillbehör


           God kreditvrdighet